Tiszakécske

Tiszakécske - Termálfürdő

Bács-Kiskun megye észak-keleti csücskében, a Tisza folyó partján fekszik kis városunk, Tiszakécske.

Városunk népessége közel 12.000 fő, ami a nyári időszakban többszörösére szokott emelkedni az ide látogató turistáknak köszönhetően.

  • két termálfürdő
  • Tisza
  • Holt-Tisza vadregényes vize és környezete
  • peregi rét ritka növény és madárvilága

Tiszakécske térképTiszakécske a dél-alföldi régió északi csücskében található, a Tisza jobb partján. Négy nagy alföldi város: Kecskemét, Cegléd, Nagykőrös, Szolnok vonzáskörzetében. Területe: 133,27 km2Tiszakécske

A Tisza 22,5 km hosszan érinti a tiszakécskei határt.

Az élő Tisza mellett a környék vonzó természeti vagyona a Tiszai holtágak vadregényes világa, a gyógyító termálvize, Hortobágyi és Kiskunsági Nemzeti Park.

Tiszakécske templomA város igen gazdag természeti kincsekben. Az élő Tisza, a Holt-Tisza, a Termál fürdők mind nagy számban vonzzák a víz szerelmeseit. A fürdőzési lehetőségeken kívül, a természetes vizek alkalmasak vízi sportolásra is. Több éve rendszeresen felkeresik a várost a Tisza-túrások és a horgászok is.

A város éghajlata kedvező idegenforgalmi szempontból, a napsütéses órák száma mintegy 2000, ezért joggal nevezik Tiszakécskét az ország egyik legnaposabb városának.

Tiszakécske légifotóA városba száznál több településből érkeznek üdülni, pihenni vágyó turisták, ezen kívül Osztrák, Német és Holland vendégek.

Városunk lakosainak száma nyáron megsokszorozódik.

Tiszakécske számos kedvező üdülő és idegenforgalmi adottsággal rendelkezik. A település elsősorban célterület, az átmenő forgalom kisebb szerepet játszik.

Fedezd fel a tiszakécskei programlehetőségeket.